Julkiasin aluksi Euron herkuissa, mutta villiruokaahan tämä myös on:
Viisi kalaa ja kaksi ruokalajia
Omia kalastusreissuja odotellessa.
maanantai 27. maaliskuuta 2017
sunnuntai 19. maaliskuuta 2017
Seitsemän askelta täydelliseen villiruokakokemukseen
Uusia saaliita odotellessa tässä on täydellisen villiruokakokemuksen seitsemän askelta.
Tätä voi soveltaa riistasta kalaan, sieniin, marjoihin jne.
Suunnitellaan luontoretki vuodenajan ja sesongin mukaisesti
Hyödynnetään luonnossa tarjoutuvat mahdollisuudet
Suunnitellaan ateria niistä aineksista, mitä on saatu
Varataan kunnolla aikaa raaka-aineiden käsittelyyn ja kokkaukseen
Valmistetaan ruoka arvostaen villien raaka-aineiden ominaisuuksia lisäämättä mitään turhaa
Nautitaan ruuasta - villiruoka on aina juhla-ateria
Tehdään kaikki edellä mainittu hyvässä seurassa ja nauttien
Tätä voi soveltaa riistasta kalaan, sieniin, marjoihin jne.
Suunnitellaan luontoretki vuodenajan ja sesongin mukaisesti
Hyödynnetään luonnossa tarjoutuvat mahdollisuudet
Suunnitellaan ateria niistä aineksista, mitä on saatu
Varataan kunnolla aikaa raaka-aineiden käsittelyyn ja kokkaukseen
Valmistetaan ruoka arvostaen villien raaka-aineiden ominaisuuksia lisäämättä mitään turhaa
Nautitaan ruuasta - villiruoka on aina juhla-ateria
Tehdään kaikki edellä mainittu hyvässä seurassa ja nauttien
sunnuntai 12. maaliskuuta 2017
Norssikeitto kiiskiaromilla
Päästiin tänäkin vuonna kertaalleen norssipilkille - eilen. Saaliina kymmenen norssia ja puolenkymmentä kiiskeä (Jaanan mukaan "rökkäitä").
Hyvää keittoa tuli. Liemi keitettiin kiiskistä ja norssin päistä. Mausteeksi erityisen paljon tilliä ja kunnon nokere voita. Norssien ruoto häviää keitettäessä nopeast ja kalat voi syödä sellaisenaan.
Hyvää keittoa tuli. Liemi keitettiin kiiskistä ja norssin päistä. Mausteeksi erityisen paljon tilliä ja kunnon nokere voita. Norssien ruoto häviää keitettäessä nopeast ja kalat voi syödä sellaisenaan.
Tältä näyttää Jaanan norssiboogie |
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)