maanantai 27. maaliskuuta 2017

Ahvenherkkuja

Julkiasin aluksi Euron herkuissa, mutta villiruokaahan tämä myös on:

Viisi kalaa ja kaksi ruokalajia

Omia kalastusreissuja odotellessa.

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Seitsemän askelta täydelliseen villiruokakokemukseen

Uusia saaliita odotellessa tässä on täydellisen villiruokakokemuksen seitsemän askelta.
Tätä voi soveltaa riistasta kalaan, sieniin, marjoihin jne.


Suunnitellaan luontoretki vuodenajan ja sesongin mukaisesti

Hyödynnetään luonnossa tarjoutuvat mahdollisuudet

Suunnitellaan ateria niistä aineksista, mitä on saatu

Varataan kunnolla aikaa raaka-aineiden käsittelyyn ja kokkaukseen

Valmistetaan ruoka arvostaen villien raaka-aineiden ominaisuuksia lisäämättä mitään turhaa

Nautitaan ruuasta - villiruoka on aina juhla-ateria   
         
Tehdään kaikki edellä mainittu hyvässä seurassa ja nauttien






sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Norssikeitto kiiskiaromilla

Päästiin tänäkin vuonna kertaalleen norssipilkille - eilen. Saaliina kymmenen norssia ja puolenkymmentä kiiskeä (Jaanan mukaan "rökkäitä").

Hyvää keittoa tuli. Liemi keitettiin kiiskistä ja norssin päistä. Mausteeksi erityisen paljon tilliä ja kunnon nokere voita. Norssien ruoto häviää keitettäessä nopeast ja kalat voi syödä sellaisenaan.




Tältä näyttää Jaanan norssiboogie