tiistai 31. lokakuuta 2017

Täyteläinen savulahnapasta

Tämän  ruokalajin idea on savustaa pikkulahnoja tai mitä vaan itse saatua pientä kalaa.
Savustusvaiheessa ei tarvita nyt suolaa. Mutta kylläkin hyvä leppälatinki ja sokeria.
Savun makua saa tulla reilusti. Annetan kalojen jäähtyä tai levätä yön yli. Irrotetaan lihat ruodoista huolella. Nyt päästään valmistamaan itse pasta.

Savukalan lisäksi tarvitaan purkillinen kermaa ja paketti pehmeää sini- tai valkohomejuustoa sekä tietysti sopivaa pastaa. Suola ja ripaus sitruunaa täydentävät maun.

Keitetään pasta melkein kypsäksi. Kaadetaan vesi pois ja lisätään savukala, kerma sekä juusto. Annetaan hautua kannen alla ja nautitaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta