tiistai 9. toukokuuta 2017

Chorizo erämiehen tapaan

Osallistun tällä reseptillä Snellmanin kutsukilpailuun: Äänestyslinkki

Chrizot keskipisteenä rakennan kolmen lisukkeen aterian 100% suomalaisista raaka-aineista. Sen terästää muutama tippa vihreistä katajanmarjoista tehtyä hillokketta.

Voimakasarominen katajanmarjahilloke valmistuu hetkessä tilkasta vettä, kourallisesta marjoja ja samasta määrästä sokeria. Murskataan marjat morttelissa. Lisätään sokerin kanssa kiehuvaan vesitilkkaan ja keitetään nopeasti kokoon. Jäähdytetään.

Ensimmäinen lisuke on maualtaan ainutlaatuinen ja täyteläinen matsutake- eli tuoksuvalmuskasoosi. Koska niitä harvemmalta löytyy valmiiksi kaapista, voi käyttää myös kuivattuja herkkutatteja. Kuullotetaan silputtu sipuli, johon lisätään liotetut sienet, kerma ja suola. Keitetään hiljakseen kokoon.

Toinen lisuke on makea ja aromikas punasipuli-omena-hauduke. Kuoritaan ja viipaloidaan sipulit ja omena. Kuullotetaan pannulla ja lisätään sokeri ja suola. Annetaan hautua kannen alla.

Kolmas lisuke on kirpeän raikas salaatti. Se valmistuu rucolasta, kirsikkatomaateista ja puolukoista. Päälle pirskauttetaan rypsiöljystä, väkiviinaetikasta ja sokerista sekoitettua kastiketta.

Äänestyslinkki



Tässä pääraaka-aineet toukokuun 9. päivän lumiraesateessa Helsingin keskustassa.


Hillokkeeseen valitsin nyt vihreitä eli raakoja katajanmarjoja. Miedompi versio syntyy kypsistä, tumman sinisistä.


Syksyinen puolukka on hyvän mielen lähde.


Syksy 2014 oli erinomainen matsutake-vuosi Inarijärven saarilla.


Inarijärvellä mahtuu kulkemaan. Oikeana vuonna, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa saattaa matsutakekin löytyä.




1 kommentti:

Anna palautetta