sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Mustekalaa, tiikerirapuja ja paksoi grillistä

Tämän ruokalajin raaka-aineet on kaupasta ostettuja. Mahdutan sen kuitenkin blogiin herkullisuuden, yksinkertaisuuden ja villin asenteen takia.

Kahdelle ruokailijalle tarvitaan 4 - 6 pientä mustekalaa, toistakymmentä tiikeriravun pyrstöä tai rapua sekä lautasellinen grilllattavia vihanneksia. Paksoi ja paprika sopivat tarkoitukseen hyvin. Kesäkurpitsa ja parsa kävisivät myös hyvin. Lisäksi tarvitaan hieman suolaa, sitruunaa ja valkosipulimajoneesia eli aiolia.

Kustekalat ja ravut sulatetaan ja annetaan valua.

Aloitetaan grilaus vihanneksista laittamalla ne kuumalle parillalle. Öljyä tai suolaa ei käytetä.
Hieman suolatut mustekalat ja ravut lisätään muutaman minuuuutin päästä grillille ja annetaan niiden kypsyä viitisen minuuttia välillä käännellen.

Kootaan annokset lautaselle ja herkutellaan. Raikas valkoviini tai kylmä kuiva kuohari käyvät ruokajuomaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta