keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Riekko kahdelle

Yhdestä riekosta saa reilun aterian kahdelle.

Riekko nyljetään. Leikataan rintalihat erilleen. Ranka pienitään ja puhdistetaan. Sydän, maksa ja kivipiiran liha talteen.

Rangan palat ruskistetaan pannussa sipulin kanssa. Pippuroidaan ja laitetaan kattilaan kiehumaan kokoon hiljaisella lämmöllä muutamaksi tunniksi, kunnes lihat irtoavat helposti.

Liemi siivilöidään ja suurustetaan ruokalusikallisella jauhoa. Lisätään 2 dl ruokakermaa. Lihat sekaan. Tarkastetaan vielä maku ja annetaan muhia ylikypsäksi.

Huoneen lämpöiset suolatut ja pippuroidut rintalihat paistetaan kuumalla pannulla nopesti. Leikataan muutamaksi palaksi ja pyöräytetään vielä nopesti pannulla.

Lisukkeena peruna-palsternakka -muussia ja raikasta salaattia.



Riekkometsältä

Viime viikolla saimme nauttia Ylä-Lapin auringosta ja hangista. Telttailu 35 asteen pakkasessa on raikasta puuhaa. 2+2 makuupussin yhdistelmämme pitää kylmän loitolla, mutta telttaleiriä purkaessa kylmä iski sormiin ja varpaisiin. Tunnin hiihdon jälkeen lämpö rupesi palaamaan.

Tuore lumi oli satanut muutamia päiviä ennen matkaamme. Riekot olivat ehtineet kävellä jo ristiin rastiin. Vaikea oli erottaa aivan tuoreet jäljet venhemmista. Riekkoja oli. Saalistakin saatiin.

Yläkuvassa tarkkasilmäinen huomaa lentoon ammutun riekon hangen keskellä.
Alakuvassa saalista. Niistä saa upeita aterioita.




sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Riekkometsälle


Lähtöön vielä aikaa muutama tunti. Yön yli kaksitoista tuntia autolla ja sitten suksille. Seuraava yö teltassa. Suuntana Nunnasen erämääalueet Norjan rajan tuntumassa. Tuntirikoivikoita, tuntureita ja toivottavasti riekkoja.