keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Täyteläinen sorsakeitto

Kahdesta sorsasta ilman rintalihoja saa keiton ainakin kuudelle ruokailijalle.

Nyljetään sorsat. Rintalihat leikataan talteen toista ruokalajia varten. Rangat pienitään ja huuhdotaan kylmässä vedessä puhtaiksi. Sydämet, maksat ja kivipiirat kannattaa ottaa myös talteen. Ne voimistavat keiton makua.

Ruskistetaan sorsapalat pannulla ja pippuroidaan. Kattilaan pari litraa vettä ja lihat kiehumaan hiljakseen 3 tuntia. Jäähdytetään ja erotetaan sormin lihat luista talteen.

Liemi siivilöidään uuteen kattilaan. Sekaan pienitään muutama porkkana, lanttu, perunoita, pari sipulia sekä sorsapalat. Lisäksi puoli pakettia Koskenlaskijaa ja purkillinen kermaa (tai koko paketti Koskenlaskijaa). Keitetään hiljakseen kypsäksi. Suolaa ja pippuria maun mukaan. Tarkastetaan maku ja lopuksi nippu persiljaa joukkoon.

Sorsa, juurekset ja Koskenlaskija antavat keitolle täyteläisen, hienon aromin.
Keiton kanssa tarjotaan vasta leivottua rouheista leipää.


Täyteläinen sorsakeitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta